MENÜ

élménybeszámoló

 1. májusban járt hivatalos küldöttség Bánffyhunyadon kicsit azzal a szándékkal is, hogy a testvérvárosi kapcsolat újabb területe nyíljon meg azzal, hogy az iskolák között is létrejöjjön egy szorosabb, hivatalos kapcsolat. Amikor szóba jött ez a téma, a bánffyhunyadi iskola román és magyar tagozata nyitott volt iránta.

Persze akkor már tudni lehetett, hogy elindul a Határtalanul pályázat, de nem volt biztos, hogy milyen korosztályra fogják kiírni.

Nyertünk, és öt gyönyörű napot töltöttünk Kalotaszegen: Kolozsváron, Nagyenyeden, Torockón, Tordán, Magyarvalkón és persze Bárffyhunyadon, ahol sokat volt együtt a mi 7. osztályunk az ottani magyar 7. osztállyal, de láttunk román nyelven kémia órát, és magyar nyelvű geometria órát a párhuzamos osztályokban

Az együttműködési szerződés aláírására 2012. május 10- én kerül sor a bánffyhunyadi

iskolában, melyen jelen volt a polgármester, a két intézményvezető, a bánffyhunyadi román és magyar aligazgatók valamint mindkét iskola néhány pedagógusa.

A szerződés azzal a céllal és tartalommal jött létre, hogy a két intézmény tanulói megismerjék egymás történelemét, életét és kultúráját, értékeik képviselésével együtt induljanak uniós pályázatokon.

Ebben az esetben a személyes kapcsolat a bánffyhunyadi iskola magyar és a leányfalui iskola diákjai és pedagógusai között előbb működött, mint a hivatalos, ugyanis mi már úgy mentünk ki, hogy sokat tudtunk a településről, az iskoláról és a magyar osztályról.

Igazából szinte egy évet készültünk rá, amióta a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Határtalanul című pályázatán Jékely Zoltántól Kalotaszegi elégia című verse köré szerveződő erdélyi programunkra nyertünk 428.542 Ft-ot.

A hivatalos kapcsoltfelvétel minden román szereplőjét is köszönet illeti készséges munkájáért.

Maradandó élmény nekünk, vendégeknek az a fogadtatás, melyben a bánffyhunyadi magyar pedagógusok, református gyülekezet tiszteletese és hívei, az ott élő magyar barátaink és a diákok részesítették a 21 magyar hetedikest, és a velük utazó négy felnőttet:Takátsné Czap Éva intézményvezetőt, Bedő Szilvi könyvtárost, Kovács Lászlót és Jékely Endréné osztályfőnököt.

Az intézmény honlapjára feltöltött képeink tanúsítják, hogy a költségeinket kiegészítő támogatások a képviselőtestülettől, az Iskolaügyéért Alapítványtól, az Útonálló étteremtől, magánszemélyektől és természetesen a szülőktől nem voltak hiábavalók.

A túráról készült összefoglaló videót az alábbi linkről letöltve lehet megtekinteni:

www.leanyfalu.hu/iskola/data/avi/lf1280x720.avi

(divx kodek szükséges a lejátszáshoz, javasolt az ingyenes  vlc player használata)

Hírek

 •  

   


   

   


   


   

   


   

   

   

  Iskolánk Facebook
  elérhetősége:

   


   KRÉTA belépés  (e-napló)
  a képre kattintva


   


   

   

  CSENGETÉSI REND
  1. óra 800 - 845
  2. óra 900 - 945
  3. óra 1000 - 1045
  4. óra 1055 - 1140
  5. óra 1150 - 1235
  6. óra 1300 - 1345
  7. óra 1355 - 1440
  8. óra 1500 - 1545

   

   

Asztali nézet