2019.08.18 Ilona napja van.
MENÜ
BELÉPÉS
NAPTÁRAM
<< Előző év / hónap
Köv. év / hónap >>
Mai dátum
Események
Közeli események:

decemberi hírek
Iskola-óvoda TÁMOP 3.1.4 (II)
2009. december. 10
Tájékoztató a TÁMOP 3.1.4/09-1-2009-0030, A leányfalusi Móricz Zsigmond Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda tartalomfejlesztése című pályázatáról.

ISKOLAI – ÓVODAI HÍREK
 
Tájékoztató a TÁMOP 3.1.4/09-1-2009-0030, A leányfalusi Móricz Zsigmond Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda tartalomfejlesztése című pályázatáról.
November 16-án szakmai felkészítő napot tartottunk.
Ez a nap az intézmény összes pedagógusának lehetőséget nyújtott a pályázat megismerésére. Nyíri Csaba polgármester úr köszöntője után, Takátsné Czap Éva projektmenedzser ismertette a pályázatot. Kurucz Gyuláné folyamat tanácsadó más szemszögből világított rá a tartalmi változásokra, amely az óvodát és az iskolát egyaránt érintik. Előadása élvezetes és gyakorlatias volt. Előadásában példaként az általa vezetett és ellenőrzött óvodák, kompetencia alapú nevelési tapasztalatait is bemutatta.
Hodossy Attila szaktanácsadó arról beszélt, hogyan valósul meg a kompetencia fejlesztése a pedagógiai gyakorlatban. Kiemelte, hogy a kompetenciaoktatás az egész életen át tartó tanuláshoz nélkülözhetetlen képességek, készségek és kompetenciák fejlesztésére irányul, s ehhez elengedhetetlen a játékos készségfejlesztés. Ennek szellemében a délelőtti program zárásaként ügyességi, problémamegoldó játékba vonta be a kollégákat.
A délutáni szekcióüléseken 2 csoportban -óvoda és iskola - az innovációban részt vevő kollégák kérdéseiket tehették fel a szakértőknek, mentoroknak.
Dr Beregnyei Józsefné igazgató, szakértő a templomdombi iskola tapasztalatairól számolt be.
Hodossy Attila a programindításához szükséges tennivalókról nyújtott tájékoztatást.
Mezeiné Bakóczai Hedvig kompetencia területi mentor az óvodapedagógusok kérdéseit fogadta.
Bízunk abban, hogy a pályázat igazi nyertesei hosszú távon a diákok lesznek, akiket az új módszerekkel dolgozó pedagógusok készítenek fel az életben való boldogulásra, a társadalomban való –képességeiknek megfelelő-, helytállásra.
Megkezdődött a pedagógusok képzése, amelyet a Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft szervez.
A napokban megérkeztek az oktatást segítő tankönyvek is, amelyet folyamatosan vesznek használatba a tanulók és a pedagógusok.
Januárban a szülők számára szervezünk tájékoztató fórumot.
 

Takátsné Czap Éva sk.

iskola igazgató

Készítette: